top of page

​

 

SLIK STARTET DET

                           

                            Agape-prosjektet ble startet i år 1999 i Njombe, Tanzania. En komité ble nedsatt med den hensikt å organisere hjelp til alle de                                barna som ble foreldreløse fordi foreldrene døde av aids. Mennesker som hadde lite fra før, ville prøve å hjelpe sine egne                                        landsbybarn.
 

​

​

​

​

​

 

TANZANIA-NORGE

                             

                              Her i Larvik ble vi kjent med Agape-prosjektet via Godluck Chongolo som flyttet hit etter at han hadde giftet seg med sin                                        Solveig. De ble kjent i Tanzania da hun var der i arbeid for Fredskorpset. Godluck fortsatte å brenne for å hjelpe sine                                              landsmenn også etter at han kom hit til Norge.
                              Åse Gro ble kjent med Godluck da han ble med i Gospelkoret i Metodistkirken i Larvik, hvor hun var dirigent. Hun har alltid                                      drømt om å kunne hjelpe mennesker i fattige land og så nå en mulighet via prosjektet som Godluck fortalte om.
 

 

​

​

​

 

 

 

FADDERORDNING

Etter det har det gått slag i slag. Vi startet opp med å organisere en fadderordning her i Norge. Vi startet med syv barn. I dag er vi rundt hundre barn i Agape.
 

 

 
 

 

​

​

​

​

​

​

 

 

 

Agape senter

                                                                       

Barna i prosjektet har i alle årene vi har drevet, bodd hos en bestemor, tante, eldre søsken osv. vi har hele tiden ønsket oss en bedre løsning, da      det ofte er fult nok i disse hjemmene fra før. I tillegg er de fattige, så det kan være en utfordring å få flere munner å mette. I dag i Nyalivi som er    Agapes jordbruksprosjekt, står det nå ett senter hvor det er plass til 24 barn/ungdom. Her er det fullt opp av liv med barn i skolens ferier. Da er det  ulike arbeidsoppgaver og lek som står på dagsorden. Dagen starter og avsluttes med lovsang og om kvelden er det en andakt i tillegg til sangen.

 

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JORDBRUKSPROSJEKTET

Dette er et område som Agape har fått fra myndighetene i Iringa. Det er et stort område på 200 dekar. Her har dugnads-gjengen i Tanzania fått dyrket opp mye av området. De startet først med tømmer og mais. Nå har det kommet både geiter, griser og høner. De har bikuber og produserer honning. I tillegg dyrkes det nå ananas, avocado, bønner, erter, poteter og pærer. Dette selges videre hvor fortjenesten går til Agape. Barna i prosjektet får også nyte godt av denne maten.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

​

 

 

UTDANNELSE

                                  I Tanzania, som ellers i verden, er det viktig med skolegang for siden å få seg arbeid. Derfor har vi satset mye på akkurat                                      dette med våre barn. Og vi har fått se resultater. Barn som begynte i Agape fra starten av er nå utdannet til både                                                  sykepleiere, lærere, journalister, syersker mm. Over 60 barn som har vært i prosjektet har nå fått seg jobber og forsørger                                      seg selv. Noen av dem er også med og hjelper til i prosjektet som bl.a. kasserer og som kontaktperson.  


 

 

​

​

​

​

​

​

 

 

 

VI KAN HJELPE FLERE

Det er fremdeles mange flere som trenger hjelp enn de vi til nå har plass til i vårt prosjekt. Tanzania er verdens tredje fattigste land. Så her trengs det virkelig hjelp. Får vi enda flere faddere og mennesker som vil støtte prosjektet vårt, kan vi få gitt hjelp til enda flere. Her på vår hjemmeside kan du registrere deg som ny fadder eller velge å gi en gave til prosjektet. Vi vil sørge for at hjelpen går direkte til dem som trenger den.
 

Agape Larvik
 

2019-om agape (1)_redigert.jpg
2019-om agape (7)_redigert.jpg
2019-om agape (2)_redigert.jpg
2019-om agape (4)_redigert.jpg
2019-om agape (5)_redigert.jpg
2019-om agape (6)_redigert.jpg
barnehjem.jpg

HISTORIEN OM AGAPE PROSJEKTET

mountain.jpg
bottom of page